Roelant Bijderwieden

Na 8 jaar als raadslid actief te zijn geweest is Roelant nu wethouder van de gemeente Sliedrecht.

Hij heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor een mooier & liberaler Sliedrecht. Roelant houdt van het liberale gedachtegoed, de vrijheid en de mogelijkheid om eigen keuzes te mogen én kunnen maken. Hij voelt zich op zijn gemak bij de VVD, omdat daar gezegd wordt waar het op staat en er naar je wordt geluisterd. 

Roelant is 53 jaar en na een carrière van 15 jaar in het bedrijfsleven en zo'n 10 jaar als ondernemer heeft hij bijna 7 jaar te vinden te vinden voor de klas als docent wiskunde. In zijn beperkte vrije tijd kun je hem op de fiets in het dorp tegenkomen of op het voetbalveld. Hij woont met heel veel plezier in Sliedrecht en hij vindt het geweldig hoe bedrijven en verenigingen Sliedrecht daarbuiten vertegenwoordigen. Over de hele wereld zijn er Sliedrechtse bedrijven actief, doen zaken of hebben nevenvestigingen. "Ik krijg altijd een glimlach als ik elders in het land een auto of busje uit Sliedrecht zie, voor mij voelt dat als een moderne baggeraar." aldus Roelant.

Sliedrecht is een ondernemend dorp met veel ondernemers, van oudsher baggeraars en daar nog steeds om bekend in de wereld.

"Ik doe dit met gezond boerenverstand!"