Raadspraat: Samen kunnen we meer

Samen kunnen we meer


De grap over buschauffeur Teeven die Rutte maakte door te stellen dat 'de VVD altijd goede bestuurskracht levert', kon ik erg waarderen. Het was een gevatte opmerking die goed aangaf dat de VVD een brede volkspartij is die op vele terreinen bijdraagt aan maatschappelijke waarden. Teeven gaf een nieuwe draai aan het politieke woord besturen: hij bestuurt inmiddels een bus, zit daar achter het stuur en zijn leven speelt zich af op weg naar een volgende halte, iets waar de meesten van ons weleens mee te maken hebben.


Wanneer je de routes van het openbare vervoer bekijkt dan zie je dat er is nagedacht, welke haltes worden aangedaan. Iedereen kan dus dichtbij de eigen bestemming komen. Zo kijk ik ook naar de politieke structuur die we hebben als volkspartij. We zijn blij dat we een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de verbreding van de A15. Het bezoek van minister Schultz, aan de A15, het contact met gedeputeerde van de provincie, het contact met tweede Kamerleden. Allemaal van de VVD. De A15 verbreed je niet door blind te staren naar de gemeentegrenzen van Sliedrecht.


Het bestuur van de Drechtsteden heeft heel goed werk gedaan om aandacht te vragen voor de verbreding van de A15, met wethouder Tanis als vertegenwoordiger van de regio. Het is niet de eerste keer dat over de A15 verbreding is besloten. Het moment was goed en de gezichten regionaal, provinciaal, landelijk en de ministerraad keken allemaal dezelfde richting op, de richting van doorstroming van de A15. We zijn blij dat we daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Daar hebben we in Sliedrecht namelijk enorm veel aan.


We werken samen omdat je samen meer kunt dan alleen. Dat weten we eigenlijk allemaal wel.


Dus op naar de volgende halte. De route die wij nemen is de route waarbij we samenwerken in de Drechtsteden. Dat werkt veel beter dan dat je het alleen moet doen. Door de contacten in de provincie en Den Haag komen we ook bij de volgende halte en bereiken we meer.


Zeker met onze bestuurskracht kunnen we samen meer!


Roelant Bijderwieden