Op weg naar een (nieuwe) school

De open dagen van de scholen staan weer voor de deur. Ouders, leerlingen en studenten moeten zich deze maand oriënteren op een school. Of dit nu voor het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs of het vervolgonderwijs is. Ik heb als vader al enkele keren in de schoolkeuze carrousel gezeten. Het is een periode die onzekerheid met zich mee brengt. “Doe ik er wel goed aan om dit of dat te doen” en “gaat mijn zoon/dochter het naar de zin krijgen”. Het antwoord is in heel veel gevallen gewoon “ja!”. Dat komt natuurlijk omdat je nadenkt over de keuze en het gevoel goed is.


En we hebben een prima aanbod in Sliedrecht. Natuurlijk is er wat mij betreft nog te wensen over. We willen immers allemaal een school dichtbij, het liefste een school in de buurt. We hebben in Sliedrecht verschillende scholen. Zowel het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het praktijk en bijzonder onderwijs is er te vinden. Persoonlijk vind ik het jammer dat leerlingen voor havo/vwo niet in Sliedrecht naar school kunnen gaan. Daarentegen vind ik het mooi om te zien dat de zogenaamde leerwerkplekken voor het MBO ook in Sliedrecht te vinden zijn. Leerlingen kunnen dan na het VMBO een vervolgopleiding volgen in een bedrijf in de buurt. Ze gaan werkervaring opdoen en één dag in de week naar school. Zo kunnen ze na een aantal jaren hun MBO diploma halen. Bakker Sliedrecht is daar een prachtig voorbeeld van.

Ik wens elke ouder en leerling een prachtige school toe in Sliedrecht. Ik wens elke leerling een prachtige loopbaan toe. Ontdek je mogelijkheden en ga ervoor! Wat ons betreft houden we in Sliedrecht de mogelijkheid om een passende school of opleiding in de buurt te hebben. We blijven dat doen!

Roelant Bijderwieden