Ondernemen: offline versus online

Ondanks de aantrekkende economie en de koopbereidheid van de consument is het onvermijdelijk dat er uiteindelijk minder winkels zullen zijn. Door toenemende gebruik van ICT is het nieuwe winkelen (webwinkel) en het nieuwe werken (telewerken) ontstaan. Laat internet inderdaad winkelmeters verdwijnen?

Een prangende vraag die wij voorlegden aan 2 startende ondernemers, Roos en Lotte. De enthousiaste zussen hebben in november 2017 hun winkel Casa & Cotton aan de Kerkstraat 5a in Sliedrecht geopend. In toenemende mate kiezen startende ondernemers voor parttime ondernemerschap, zo ook Roos en Lotte. Een voordeel van parttime ondernemen is dat je minder financieel risico loopt en het kan de druk verminderen om snel te moeten presteren, succesvol te moeten zijn. De zussen hebben duidelijk over een verkoopstrategie nagedacht en combineren vanaf het voorjaar van 2018 offline met online. De webwinkel als verlengstuk van de "fysieke" winkel. Zo bereik je nog meer consumenten. 

"Shoppen is en blijft beleving" zegt Roos stellig. De "fysieke" winkel heeft zoveel meer te bieden dan een webwinkel. Hoe fijn is het om direct van je nieuwe aankoop te kunnen genieten, contact van mens tot mens te hebben, je kunnen laten adviseren, gezellig samen shoppen, je zintuigen prikkelen: voelen, ruiken en proeven. De consument weet precies wat er te koop is, waar en tegen welke prijs. Daarom is het belangrijk om creatief te zijn en jezelf te blijven onderscheiden. Kenmerkend voor Casa & Cotton is de sfeer in de winkel, de goede prijs-kwaliteit verhouding van zowel kleding, accessoires als interieurartikelen en de passie voor het ontdekken van nieuwe trends. Voor Roos en Lotte brengt het ondernemerschap veel vrijheid met zich mee. Ze kiezen hierin voor een eigen pad. Een kleine zelfstandige kan bijvoorbeeld direct inspelen op nieuwe trends. 

De leegstand van winkelpanden in Sliedrecht vinden ook zij een aandachtspunt. Dat kan een drempel zijn om te gaan winkelen en het voelt minder gezellig / uitnodigend. Aan gezelligheid ontbreekt het niet bij Casa & Cotton. Loop eens binnen bij deze dames. De koffie/thee staat voor u klaar. 

Wat zou volgens u een oplossing zijn voor de leegstand in winkelpanden in Sliedrecht?
Ik challenge u als inwoner van Sliedrecht. 

Miranda Persoon
#5 kieslijst gemeenteraad