Een goed sportklimaat

Afgelopen week bracht een delegatie van de Sliedrechtse VVD een bezoek aan trimclub ABC. Wij werden hier gastvrij ontvangen door het bestuur van deze Sliedrechtse sportvereniging.

© Trimclub ABC

Niet eerder had ik het genoegen gehad om het mooie, eigen gebouw van de trimclub van binnen te mogen bekijken. Toen ik binnenstapte stond ik direct tussen de spinningbikes en er werd druk getrapt. Hoe kan het ook anders bij een sportvereniging? 

Er volgde een goed gesprek met het bestuur. De voorzitter vertelde enthousiast over de ontwikkelingen binnen de vereniging en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor "bewegende ouderen". Daarna werd er gesproken over de staat van het voetbalveld en de renovatieplannen van de sportvelden aan de Thorbeckelaan. Ook werden er nog adviezen uitgewisseld over de zichtbaarheid van de vereniging en de mogelijkheid om sponsorgelden op te halen. Uit alles blijkt dat deze vereniging goed in elkaar zit met een solide financiĆ«le basis. Je krijgt zin om er te gaan sporten. 

Persoonlijk ben ik heel trots op wat we de afgelopen 4 jaar op sportief gebied hebben bereikt als VVD en als gemeenteraad. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk Sporthal De Basis in Benedenveer, dit ademt (top)sport en professionaliteit uit, maar is ook de thuisbasis voor vele recreatieve sportievelingen. Verder zijn de eerste stappen richting het nieuwe onderkomen van de voetbalvereniging en krijgt ook ruitersport een plek op het recreatief knooppunt "Sliedrecht Buiten". 

Aan het eind van het gesprek met ABC werd er groepsfoto gemaakt bij de spinningbikes. Als recreatief wielrenner zit ik zo nu en dan op zo'n fiets om de lange wintermaanden door te komen. Roelant had al een paar keer heel stoer gezegd "rustend lid" te zijn van ABC. Hoogtijd om uit de ruststand te komen en aan de conditie te werken. Alleen met een goede conditie kun je de komende 4 jaar net zo knallen in de gemeenteraad als de afgelopen periode.

Daarom daagde ik Roelant uit voor een stevige spinning sessie en na enig aarzelen zei hij: "ik kies voor doen!". Binnenkort stap ik samen met Roelant op de fiets, maar zou veel gaver zijn als er meer Sliedrechters meedoen. Durf jij de uitdaging aan? 

Alexander Kieft 
#10 kieslijst gemeenteraad