Persbericht Geluidsschermen A15

Geluidsschermen A15 op Sliedrechts grondgebied.

 Verwaterde contacten.

De contacten tussen de gemeente Sliedrecht en Rijkswaterstaat over het schoonhouden van de geluidsschermen zijn verwaterd.

 

Jaren lange vervuiling.

De geluidsschermen zijn vervuild. Niet zomaar een beetje, maar behoorlijk. Wie over de A15 rijdt ziet de vervuilde geluidsschermen bij Sliedrecht. Ziet er vies uit. Zijn ze nog wel schoon te krijgen? Aan de oostzijde bij afslag 25 zijn de geluidsschermen schoongemaakt om een beschildering aan te brengen. Maar de rest blijft vuil.


De oplosssing.

De geluidsschermen aan de zuidzijde van de A15 zijn het meest vervuild. Misschien zijn de geluidsschermen op Sliedrechts grondgebied wel de lelijkste van Nederland. De oplossing ligt voor de hand en dient ook nog het milieu.

Beplant de geluidsschermen met hedra, klimop, of wilde wingerd. Binnen enkele jaren zijn de geluidsschermen begroeid en groen. De beplanting vangt het fijnstof af en zal de uitstoot van CO2 reduceren. VVD Sliedrecht wil dat de gemeente Sliedrecht dit gaat bespreken met Rijkswaterstaat.


Meepraten?

Dan kan. Donderdag 26 september a.s. zijn de VVD raadsleden aan het eind van de koopavond, zo rond 21:00 uur, aanwezig bij Spek & Bonen, Kerkbuurt.