Wonen in Sliedrecht

Wonen in Sliedrecht
Wordt beter.

VVSliedrecht wil groeien in het aantal woningen.

 

Voor een beter aanbod van goede woningen vindt VVD Sliedrecht het geen probleem om in de hoogte te bouwen. 

 

Bij het inrichten van wijken kijken we goed naar de balans is tussen (sociale) huur- en koopwoningen. 

Innovatie in de woningmarkt juicht VVD Sliedrecht toe. 


Veel inwoners van Sliedrecht zijn de afgelopen vijf jaar verhuisd naar een andere gemeente in de Drechtsteden of daarbuiten. Een belangrijke reden was dat er geen geschikte woning beschikbaar was om te kopen.  Het is daarom noodzakelijk dat Sliedrecht alles op alles zet om woningen bij te bouwen!

 

Het is niet makkelijk om nieuwe betaalbare huur- en koopwoningen te bouwen. Zeker niet in deze tijd, waarin de bouw van een nieuwbouwhuis enorm in de papieren loopt door grote investeringen die gedaan moeten worden, onder andere door de energietransitie. Ook bestaande woningen zullen over moeten gaan op alternatieve vormen van warmte. Deze energietransitie zal de komende decennia veel invloed hebben op onze woningen in Sliedrecht. Aansluiten op warmtenet, warmtepomp, aardwarmte of andere alternatieven zullen de komende jaren forse investeringen vragen van onze inwoners. We vinden dat we inwoners moeten helpen wegwijs te maken in het oerwoud van energie. 

 

In Sliedrecht is aandacht nodig voor jonge starters op de woningmarkt en goede doorstroom naar het duurdere segment. We zijn groot voorstander van de starterslening , die starters op de woningmarkt kan ondersteunen in het kopen van een huis. 

 

We moeten groeien in het aantal woningen in Sliedrecht. Deze groei is noodzakelijk om onze voorzieningen van winkels in stand te houden.  Binnen de dorpskern van Sliedrecht is weinig ruimte om dit te realiseren. De enige echte mogelijkheid om te kunnen voldoen aan deze woningbouwopgave en tegelijkertijd in te zetten op een kwalitatieve impuls van de dorpskern, is bouwen in Sliedrecht-Noord.