Voorziening ouderen in Sliedrecht

Voorziening ouderen in Sliedrecht
Wordt beter.
 

VVSliedrecht wil dat iedere inwoner toegang heeft tot de zorg die hij of zij nodig heeft. 

 

VVSliedrecht ondersteunt de mantelzorgers en is blij met het Bonkelaarhuis. 

 

VVSliedrecht wil onnodige dure zorg voorkomen door vroeg signalering en de kracht van het eigen netwerk.

 

VVSliedrecht blijft waakzaam op de budgetten van de zorg , om deze in Sliedrecht betaalbaar te houden.


We zijn trots op het grote zorgaanbod in Sliedrecht en we maken ons er hard voor dat dit zo blijft! Dit past binnen ons dorp en zorgt immers ook voor veel werkgelegenheid. De nieuwe samenwerking in de regio geeft ons de mogelijkheid om maatwerk te leveren.

 

In Sliedrecht is een Sociaal Team Sliedrecht actief en het Bonkelaarhuis is een uitstekende ontmoetingsplaats geworden voor diverse inwoners met een hulpvraag. Veel geld gaat naar de zorg en dat is ook nodig. De geldstromen staan wel onder druk. We blijven de geldstromen volgen om ervoor te zorgen dat deze gelden op de meest effectieve manier worden besteed.  

 

Mensen worden steeds ouder en dat is positief. Omdat ouderen ook steeds langer op zichzelf blijven wonen neemt de zorgvraag toe en is er een grotere behoefte aan geschikte woonruimte voor deze groep inwoners. We willen hier nadrukkelijk aandacht voor vragen. We denken hierbij ook aan het realiseren van ruimte voor woongroepen.

 

Ouderen willen meer dan ooit mee kunnen doen in onze maatschappij, iets wat de VVD van harte toejuicht. Of dit nu in (vrijwilligers) werk is of vrijetijdsbesteding, dat maakt ons niet uit. De Stichting Welzijnswerk levert een goede bijdrage aan de participatie van ouderen.